Goebbels’ Lesson

näytelmä
lapset & nuoret
monologi
englanti
Esitysoikeudet:
Vili Maunula (vili.maunula@agencynorth.com)

Tilaa teksti

Pyytämällä teoksen vakuutat tekstipyyntösi olevan teatterituotannon suunnittelua varten ja suostut tietosuojakäytäntöihimme, jotka löydät täältä.
Goebbels’ Lesson

Teoksesta

Elämme nykypäivää. Joseph Goebbels, Hitlerin Saksan propagandaministeri, on ”elossa” ja ”kunnossa”, eläen Führerbunkerissa, josta hän lähettää päivittäistä propagandaohjelmaansa. Goebbels uskoo Kolmannen Valtakunnan taustalla olevaan filosofiaan vahvemmin kuin koskaan aiemmin, nyt kun maamme ja kulttuurimme ovat saastuneet ei-toivottujen ulkomaalaisten valtavasta tulvasta.

Tapaamme tohtori Goebbelsin erityisenä päivänä, hänen uuden, sika-siistin, nuorille aikuisille suunnatun radio-ohjelmansa debyyttipäivänä. Lanseeraus sujuu ongelmitta, kun yhtäkkiä hänen silmiensä eteen ilmestyy todellinen, elävä kuulijakunta, joka koostuu nuorista aikuisista. Tohtori Goebbelsin unelma on vihdoin toteutunut. Rekrytointi voi alkaa!

Goebbels’ Lesson nostaa esiin kysymyksiä muukalaisvihasta, ryhmäpaineesta, yksilöllisen ajattelun voimasta ja vaarasta, sekä henkilökohtaisesta ja poliittisesta vastuusta. Kaikki nämä kysymykset tulevat esille tässä vuorovaikutteisessa esityksessä, jossa nuoret aikuiset joko kuuntelevat ja noudattavat tohtori Joseph Goebbelsin käskyjä tai heidät jätetään yksin hautumaan omassa vapaassa ajattelussaan.