Kohtalon tango

näytelmä
draama, musiikkiteos
isommalle ryhmälle (6+ näyttelijää)
suomi
Esitysoikeudet:
Vili Maunula (vili.maunula@agencynorth.com)

Tilaa teksti

Pyytämällä teoksen vakuutat tekstipyyntösi olevan teatterituotannon suunnittelua varten ja suostut tietosuojakäytäntöihimme, jotka löydät täältä.
Kohtalon tango

Tuotantoja

10/2015
Tampereen Työväen Teatteri
Kohtalon tango
Arturo Perez-Réverte, Tiina Puumalainen

Valkoinen kuningatar ja musta sotilas pelaavat siirto siirrolta yhä ovelammaksi paljastuvaa peliä, jossa mikään ei ole ihan sitä miltä ensin näytti. Elegantin pinnan alla kuohuvat kuumat vietit, mutta pää on pidettävä kylmänä, sillä näissä leikeissä on panoksena koko elämä.

Vuosikymmenet kietoutuvat yhteen, muistot valuvat hiekassa ja keinuvat meren aalloilla Maxin vanavedessä kaikkialle. Kohtalon tango kuljettaa herrasmiesvarasta ja seurapiirirouvaa intohimoisten kohtaamisten, rikosten ja petosten pyörteissä glamouria tihkuvista saleista syrjäkujien salakapakoihin. Maxin ja Mechan kohtaamiset ovat täynnä kiihkeää vetovoimaa, mutta kohtalo heittää heidät erilleen kerta toisensa jälkeen.

Kunnes viimeinen siirto paljastaa totuuden.

Arturo Pérez-Reverte on Espanjan menestyksekkäimpiä nykykirjailijoita. Hänen teoksiaan on käännetty 19 kielelle ja niitä on julkaistu 32 eri maassa. Lukijoiden rakastamissa teoksissa historialliset aiheet yhdistyvät arvoituksellisiin jännitysjuoniin, joissa salaisuudet paljastuvat kerros kerrokselta.

Kohtalon tangon tarina vie katsojaa halki 1900-luvun kuohujen vanhan maailman nostagiaa tihkuvissa maisemissa. Tiina Puumalainen käsikirjoittaa menestysteokseen perustuvan näytelmän vahvasti visuaaliseksi draamaksi, jossa rakkaustarina kietoutuu dekkarin jännitykseen.