Handbok för superhjältar

Hanna Åkerfelt, Elias Våhlund, Agnes Våhlund
näytelmä
lapset & nuoret
isommalle ryhmälle (6+ näyttelijää)
ruotsi
Esitysoikeudet:
Vili Maunula (vili.maunula@agencynorth.com)

Tilaa teksti

Pyytämällä teoksen vakuutat tekstipyyntösi olevan teatterituotannon suunnittelua varten ja suostut tietosuojakäytäntöihimme, jotka löydät täältä.
Handbok för superhjältar

Tuotantoja

03/2024
Wasa Teater
Handbok för superhjältar
Hanna Åkerfelt, Elias Våhlund, Agnes Våhlund

Följ med oss på en spännande resa till staden Rosenhill, och till Lisa -som du kanske känner som den modiga superhjälten Röda Masken!

Möt nioåriga Lisa, som bor hos sin mormor då hennes mamma arbetar i en annan stad. Lisa är en modig tjej, men hennes nya tillvaro är långt ifrån enkel. Ett gäng i den nya skolan retar henne konstant för hennes utstående öron, och varje kväll somnar Lisa med händerna tryckta mot öronen, för att de förhoppningsvis ska sluta stå ut så mycket.

En ödesdiger dag flyr Lisa in på biblioteket, där hon upptäcker en bok som liksom verkar uppenbara sig för just henne. Boken känns magisk och nästan självlysande, och av en eller annan anledning är den inte ens registrerad i bibliotekets system. Till och med bibliotekarien viskar till Lisa, att boken kanske helt enkelt skall följa med Lisa hem, och stanna där. Detta är upptakten till Lisas förvandling, boken är nämligen en Handbok för superhjältar!