Katoava maa

näytelmä
draama
pienelle ryhmälle (2-5 näyttelijää)
suomi

Esitysoikeudet Suomessa:
Markus Pyhältö (markus.pyhalto@agencynorth.com)

Kansainväliset oikeudet:
Vili Maunula (vili.maunula@agencynorth.com)

Tilaa teksti

Pyytämällä teoksen vakuutat tekstipyyntösi olevan teatterituotannon suunnittelua varten ja suostut tietosuojakäytäntöihimme, jotka löydät täältä.
Katoava maa

Teoksesta

Erään avioliiton tarina. Tarina vaimosta, joka sairastuu Alzheimerin tautiin ja miehestä, joka saattaa vaimonsa kuolemaan. Tarina erään avioliiton yhteisistä muistoista, jotka puolisot muistavat kumpikin omalla tavallaan. Tarina rakkaudesta, joka kestää, kärsii, toivoo ja on lopulta suurin.

Tuotantoja

02/2022
Vaasan Kaupunginteatteri
Katoava maa
Satu Rasila

Katoava maa on dramaturgi, näytelmäkirjailija Satu Rasilan (s. 1972) kaunis ja koskettava näytelmä pitkästä avioliitosta. Näytelmässä seurataan Helenan ja Aarnen rakkaustarinaa eri aikatasoilla. Kun Alzheimer tulee heidän elämäänsä, pariskunta alkaa käydä menneisyyttään yhdessä läpi. Näytelmä muistuttaa jokaisen ohikiitävän hetken tärkeydestä, herkkyydestä ja merkityksellisyydestä; emme voi valita muistojamme, emmekä sitä, miten jäämme toistemme mieliin.

”Minun muistini on saari. Minä seison siellä, oman muistini saarella, sen korkeimmalla kalliolla ja katselen merelle. Aaltojen pauhu rauhoittaa minut. Menneet tulevat luokseni meren kohinan mukana, aalto kerrallaan. Tulevat, yksitellen, vain kadotakseen takaisin unohduksen valtamereen.”

01/2019
Turun Kaupunginteatteri
Katoava maa
Satu Rasila