Suomen hevonen

The Finnhorse
näytelmä
komedia, draama
isommalle ryhmälle (6+ näyttelijää)
suomi

englanti: The Finnhorse (Eva Buchwald)

ruotsi: Finsk häst

tšekki: Finský kůň

larvia: Somijas zirgs

unkari: A finn ló

viro: Soome hobune

ranska: Le cheval finlandais

islanti: Finnski hesturinn

kroatia: Finski konj

Esitysoikeudet Suomessa:
Markus Pyhältö (markus.pyhalto@agencynorth.com)

Kansainväliset oikeudet:
Vili Maunula (vili.maunula@agencynorth.com)

Tilaa teksti

Pyytämällä teoksen vakuutat tekstipyyntösi olevan teatterituotannon suunnittelua varten ja suostut tietosuojakäytäntöihimme, jotka löydät täältä.


Teoksesta

Näytelmä kertoo Suomen maaseudusta ja maataloudesta 2000-luvulla. Absurdin hauskaa ja traagista tilannetta tarkastellaan omituisen uusperheen näkökulmasta. Vanhassa rapistuvassa sukutalossa asuvat Vanha Äite, kaiken keskus, matriarkaalinen voimahahmo, jonka korvien ohi ei ääni pääse, Aili, keski-ikäinen tytär, hänen entinen miehensä Lassi ja tämän nykyinen tyttöystävä Mervi sekä Lassin ja Ailin murrosikäinen tytär Jaana. Heidän poikansa, helvetin enkeliltä näyttävä Kai majailee kotonaan tarpeen vaatiessa. Paikalle piipahtelee ”Kirsikaija kakstoista vee ja vielä mettemmmältä”. Hevosia kuljetellaan, lihapullia ja nettisivuja väännetään. Vintiltä löytyy yllätys ja valtio vie kaiken: ”So what sano suomalainen, kun luistelusuksensa Taiwanista tilas. Se on aivan sama, millä oksalla se lennosta ammutun linnun pesä keikkuu.”

Tuotantoja

07/2022
Pyynikin kesäteatteri
Suomen hevonen
Sirkku Peltola

Maaseutua ei voi tuoda - ja helvetin vaikea sitä viedäkin on! Suomen hevonen on hillittömän hauska ja terävä kuva Suomen maaseudusta. Tai mitä siitä on jäljellä.

Näytelmä tapahtuu kuvitteellisessa Kimasen kylässä vuonna 2000. Kotalan miehet päättävät myydä tilan viimeisen hevosen Italiaan, gurmeeravintolaan. Salaa. Rekkalastillinen suomenhevosia leviää pellolle, syntyy ongelma lihasta.

06/2019
Klicperovo divadlo, Tsekki
Suomen hevonen
Sirkku Peltola