Every Brilliant Thing

Parasta elämässä
näytelmä
draama
monologi
englanti

suomi: Parasta elämässä (Pentti Kotkaniemi)

ruotsi: Allt som är underbart

suomi: Kaikki hienot jutut (Mari Lehtonen)

suomi: Miljoona hyvää syytä (Kimmo Hirvenmäki)

Esitysoikeudet:
Vili Maunula (vili.maunula@agencynorth.com)

Tilaa teksti

Pyytämällä teoksen vakuutat tekstipyyntösi olevan teatterituotannon suunnittelua varten ja suostut tietosuojakäytäntöihimme, jotka löydät täältä.


Tuotantoja

04/2024
Joensuun Kaupunginteatteri
Kaikki hienot jutut
Duncan Macmillan

Elämänarvoinen tarina

Mitkä asiat tekevät elämästä elämisen arvoista?

7-vuotias tyttö yrittää toiveikkaasti piristää vaikeasti masentunutta äitiään, joka on yrittänyt itsemurhaa. Syntyy lista kaikista mahtavista jutuista maailmassa; on jäätelö, taskulamppuhippa tai se kun naurattaa niin, että maito suihkuaa nenästä.

Tytön ja perheen elämä etenee. Nuoruuden, aikuistumisen, rakkauden ja menetysten käänteissä lista muuttuu, mutta tuo edelleen lohtua ja merkitystä; on sopiminen riidan jälkeen, se kun biisi onnistuu kuvaamaan täydellisesti sitä mitä tunnet, vanhojen kirjojen tuoksu…

Duncan Macmillanin yhdessä Jonny Donahoen kanssa kirjoittama monologi Kaikki hienot jutut on yhteisöllinen kokemus. Se on lempeä, surumielinen, hauska ja tunteita ravisteleva tarina, joka pienin keinoin tavoittaa jotain keskeistä elämästä. Yhtä aikaa hymyillen ja kyynel silmässä. Esityksen muoto on oivallisen erilainen ja esitys pistää pohtimaan, millaisen listan itse saisit aikaiseksi?

”Meidän täytyy pystyä kuvittelemaan että tulevaisuus on parempi kuin menneisyys, jotta me pystytään elämään nykyhetkeä.”

10/2019
Åbo Svenska Teater
Allt som är underbart
Duncan Macmillan
03/2019
Kansallisteatteri
Kaikki hienot jutut
Duncan Macmillan
02/2018
Turun Kaupunginteatteri
Parasta elämässä
Duncan Macmillan, Pentti Kotkaniemi

Martti Suosalon mestarillinen monologiesitys Parasta elämässä (Every Brilliant Thing) on liikuttava, toiveikas ja surullisen hauska kertomus kroonisesti masentuneen äidin pojasta, joka koettaa piristää äitiään listaamalla asioita, jotka tekevät elämästä elämisen arvoista. Asioita, joita kaikkien on hyvä palauttaa välillä mieleen. Esityksen ohjaa Pentti Kotkaniemi.