Det osynliga barnet

Näkymätön lapsi
dramatisointioikeudet
lapset & nuoret
ruotsi
Esitysoikeudet:
Vili Maunula (vili.maunula@agencynorth.com)

Tuotantoja

09/2024
Teatteri hevosenkenkä
Näkymätön lapsi
Tove Jansson

Näkymätön lapsi on Tove Janssonin viisas tarina Ninni -tytöstä, joka Pikku Myyn neuvokkuudella ja Muumiperheen rakkaudessa taas näkyy. Ninni on kohdannut ymmärtämättömyyttä ja pikkuhiljaa hänestä on tullut näkymätön. Mutta sitten, sateisena syysiltana, Ninni tuodaan Muumiperheen luo. Ja kas, lämpö ja rakkaus tekevät Ninnistä taas näkyvän. Ninni löytää oman paikkansa Muumiperheestä. Näkyväksi tulemiseen tarvitaan kuitenkin erityinen taito, jonka Pikku Myy osaa opettaa. Mikähän se on? Se nähdään teatterissa.

09/2023
Teater Pero, Ruotsi
Den osynliga
Tove Jansson

Fritt efter Tove Janssons novell Det osynliga barnet

För alla från 3 år samt för anpassad förskola och skola

En berättelse om Ninni som får följa med hem till familjen med det stora hjärtat. Ninni har tidigare bott hos en tant som skrämt henne så till den milda grad att hon har blivit alldeles tyst.
Och helt osynlig. Att bli sedd och älskad är viktigt för ett barns utveckling. I denna berättelse får vi uppleva vad brist på kärlek kan leda till men också en stor portion hopp om att allt går att förändra!

Att bli ett osynligt barn är inte svårt. Att som liten mötas av ironi och hjärtlöshet kan leda till att man varken förstår humor eller lär sig vad omtanke är…och då är det kanske enklast att inte ta någon plats alls. I familjen med det stora hjärtat får Ninni vara med på allt. Familjen inkluderar Ninni i alla sina bestyr och sakta men säkert blir Ninni alltmer synlig. När mamman i familjen med det stora hjärtat blir ansatt är det Ninni som sätter ner foten och då händer det – hon får tillbaka sin självkänsla och blir synlig igen!

09/2020
Wasa Teater
Det osynliga barnet
Tove Jansson, Mikaela Hasan, Pelle Heikkilä
09/2019
Tanssiteatteri Raatikko
Tarinoita Muumilaaksosta
Tove Jansson
01/2015
Oslo Nye Teater, Norja
Näkymätön lapsi
Tove Jansson
09/2014
Teater Viirus
Det osynliga barnet
Tove Jansson, Mikaela Hasán, Pelle Heikkilä

En dockteaterföreställning om utanförskap och om att bli sedd. Föreställningen riktar sig till barn som är 4 år eller äldre och kan beställas till dagiset/skolan/eftiset.

12/2013
Masthuggsteatern, Ruotsi
Näkymätön lapsi
Tove Jansson