Das große Feuer

The Great Fire
näytelmä
draama
pienelle ryhmälle (2-5 näyttelijää)
saksa

englanti: The Great Fire

ruotsi: Den stora elden (Ulf Peter Hallberg)

Esitysoikeudet:
Vili Maunula (vili.maunula@agencynorth.com)

Tilaa teksti

Pyytämällä teoksen vakuutat tekstipyyntösi olevan teatterituotannon suunnittelua varten ja suostut tietosuojakäytäntöihimme, jotka löydät täältä.


Tuotantoja

09/2018
Viirus
Den stora elden
Roland Schimmelpfennig, Ulf Peter Hallberg

Den Stora Elden on hienosyinen moderni taru kahdesta kylästä ja sen asukkaista. Kylät erottaa toisistaan pieni joki. Joen toisella puolella kasvaa viinirypäleitä ja toisella rannalla laiduntavat härät, lehmät, hevoset ja lampaat. Tulee kesä, joka tuo mukanaan kuumuutta, kuivuutta, myrskyä ja sateita. Mutta vain toinen kylistä kärsii tulvista, sairauksista ja kuolemasta. ”Miten voi olla”, kylän opettaja kysyy, ”että tänä kesänä mikään ei jakaudu oikeudenmukaisesti?” Samalla kun toisella puolella jokea haudataan kuolleita, rakentaa mylläri toisella rannalla myllystään turistinähtävyyttä. Valtaisa tulipalo tuhoaa lopulta epäonnisen kylän ja eloonjääneet nousevat veneeseen ylittääkseen jo mereksi kasvaneen joen.

Den Stora Elden on terävää yhteiskunnallista kritiikkiä siitä, miten maailmamme toimii nykypäivänä. Jo 2000-luvun alkupuolelta lähtien Schimmelpfennig on tullut tunnetuksi teatterista, joka tutkii identiteettejä ja ihmissuhteita maailmantalouden ja ekologian näkökulmasta. Den Stora Elden -näytelmässä Schimmelpfennig maalaa vangitsevan abstraktin kuvan paikasta, jossa poikkeukselliset säätilojen vaihtelut johtavat yksittäisten ihmisten henkilökohtaiseen katastrofiin. Raamatun aiheita lainaavassa arkaaisessa tarinassa Schimmephennig kuvaa rikkaalla ja runollisella kielellään maailmaamme – sitä miten ystävistä tulee vihamiehiä, miten luonnonkatastrofit jakavat maailmamme rikkaisiin ja köyhiin ja miten epäoikeudenmukaisuutta syntyy ja miten se vaikuttaa ihmisten elämään.