Lungs

Keuhkot
näytelmä
draama
pienelle ryhmälle (2-5 näyttelijää)
englanti

suomi: Keuhkot (Juha Jokela)

ruotsi: Nästa andetag

Esitysoikeudet:
Vili Maunula (vili.maunula@agencynorth.com)

Tilaa teksti

Pyytämällä teoksen vakuutat tekstipyyntösi olevan teatterituotannon suunnittelua varten ja suostut tietosuojakäytäntöihimme, jotka löydät täältä.


Tuotantoja

09/2024
Rovaniemen Teatteri
Keuhkot
Duncan Macmillan, Juha Jokela

Kirpeä dialogi kahdelle näyttelijälle ja maailmankaikkeudelle

Mä voisin lentää New Yorkiin ja takasin joka päivä seittemän vuoden ajan enkä silti sais aikaseks yhtä isoo hiilijalanjälkee kun tekemällä lapsen.

Ootsä tullu katumapäälle?

Kymmenen tuhatta tonnia hiilidioksidia. Painaa saman verran kun Eiffel-torni. Mä synnyttäisin Eiffel-tornin.

Duncan Macmillanin kirjoittama draama tarkkailee parisuhteen anatomiaa mikroskoopilla, kahta rakkauden toisiinsa kytkemää ihmistä suunnitelmineen, pelkoineen, tarpeineen ja toiveineen. Esitys luo myötätuntoisen katseen pienen ihmisen haparointiin suurten kysymysten äärellä tällä lämpenevällä pallolla, kaikessa paljaudessaan ja koomisuudessaan. Voiko elämää hallita? Kuinka toimia oikein? Minkä jäljen me tänne jätämme?

Ilmastoahdistuksen aikakauden kulmikas rakkaustarina hengittää kevyesti mutta iskee syvälle elämän ihmeeseen, sen kiertokulkuun – ja ainutkertaisuuteen.

09/2023
Jyväskylän Kaupunginteatteri
Keuhkot
Duncan Macmillan, Juha Jokela

Yhden ihmiselämän aikana maailma ehtii muuttua lukemattomilla tavoilla. Usein vain tuo muutos on liian suurta ja hidasta havaittavaksi. Välillä matkalle avautuu kuitenkin ikkunoita, joista maailman muovautuminen ja sen mittakaava näkyvät. Niistä keskeisin on uuden elämän syntyminen. Siihen äkkiväärään kuiluun sukeltaa Duncan MacMillanin Keuhkot.

10/2015
Klockriketeatern
Nästa andetag (Lungs)
Duncan Macmillan

Duncan Macmillanin Lungs menestysnäytelmä kertoo elämästä, rakkaudesta ja ekologisten valintojen vaikeudesta. Yhteiskunnallisesti tiedostavana ihmisenä on helppo todeta, ettei lapsen saaminen ole maapallon kannalta ekologisin vaihtoehto.

09/2015
Suomen Kansallisteatteri
Keuhkot
Duncan Macmillan, Juha Jokela

Onko oikein hankkia lapsi tällaiseen maailmaan? Näytelmä on pieni, mutta sen kysymykset isoja. ...

Draama valinnoista, seurauksista ja elämän ennustamattomuudesta on viimeiseen hengenvetoon asti yllättävä, älykäs, hauska ja koskettava. Sen keskiössä on näyttelijäntyö paljaimmillaan ja parhaimmillaan.