Radio Popov

näytelmä
lapset & nuoret
pienelle ryhmälle (2-5 näyttelijää)
suomi

Esitysoikeudet Suomessa:
Markus Pyhältö (markus.pyhalto@agencynorth.com)

Kansainväliset oikeudet:
Vili Maunula (vili.maunula@agencynorth.com)

Tilaa teksti

Pyytämällä teoksen vakuutat tekstipyyntösi olevan teatterituotannon suunnittelua varten ja suostut tietosuojakäytäntöihimme, jotka löydät täältä.
Radio Popov

Tuotantoja

10/2023
Svenska Teatern
Radio Popov
Anja Portin, Iira Halttunen

En berörande berättelse om bortglömda barn

Radio Popov är ett stämningsfullt äventyr om barn som glömts bort av sina föräldrar, men som tack vare lyhörda vuxna hittar en trygg tillvaro.

En natt kastar någon in yllesockor, en smörgås och ett äpple genom brevinkastet hos nioåriga Alfred. Denna någon är Amanda, en tidningsutdelare som snappat upp Alfreds suckar. Hon inser det han själv länge vetat: att han är ett bortglömt barn.  Alfred rymmer från den tomma lägenheten till Amandas hem bland äppelträden, där det alltid finns varm gröt med sylt, sällskap och spännande apparater, bl.a. en antik radiosändare.

Alfred börjar sända hemliga radioprogram på nätterna för andra bortglömda barn. I maskopi med sin klasskompis Iris och med hjälp av den hemlighetsfulla läraren Stjärnström lyckas han skapa en trygg gemenskap för sig själv och andra. 

Anja Portins humoristiska och varma bok Radio Popov är en fängslande och oförglömlig berättelse om ensamhet och vänskap. Portins bok tilldelades Finlandiapriset för barn- och ungdomslitteratur 2020.