Sylvi – Ensimmäinen nainen

näytelmä
draama
pienelle ryhmälle (2-5 näyttelijää)
suomi

Esitysoikeudet Suomessa:
Markus Pyhältö (markus.pyhalto@agencynorth.com)

Kansainväliset oikeudet:
Vili Maunula (vili.maunula@agencynorth.com)

Tilaa teksti

Pyytämällä teoksen vakuutat tekstipyyntösi olevan teatterituotannon suunnittelua varten ja suostut tietosuojakäytäntöihimme, jotka löydät täältä.
Sylvi – Ensimmäinen nainen

Tuotantoja

11/2023
Porin Teatteri
Sylvi – Ensimmäinen nainen
Johanna Venho, Maia Häkli, Minna Nurmelin

Sylvi – Ensimmäinen nainen on tarina Sylvi Kekkosesta. Naisesta, jonka julkinen rooli kätki taakseen monitahoisen ihmisen.

Sylvin ystävä, kuvanveistäjä Essi Renvall, tuskailee ateljeessaan Sylvin muotokuvan kanssa. Miten kuvata naista, joka on samaan aikaan ujo ja rohkea, lempeä ja pisteliäs, turvallisuushakuinen emo ja kapinallinen feministi.

Voiko toista ihmistä koskaan tuntea? Ja entä jos ei koskaan pääse kasvamaan omaan mittaansa?

Muotokuvan ääreltä käynnistyy Sylvin, presidentti Urho Kekkosen puolison, elämän käännekohtien kautta etenevä matka, jossa liikutaan rakkauden, uskollisuuden ja uskottomuuden, taiteilijan kutsumuksen ja (lopulta myös) Suomen poliittisen lähihistorian pyörteissä omaa reittiä vimmatusti etsien.

Mikä valintojamme ohjaa? Missä kohdassa elämää saamme todeta, että tärkeimmät valinnat on jo tehty ja päätettäväksi jää, miten suhtaudumme niihin? Emme ole yksiköitä, irrallisia valinnantekijöitä, vaan osa verkostoa, rihmastoa, ympäröivien asioiden tarpeita ja jatkuvaa muutosta.