Dracula

näytelmä
musiikkiteos
isommalle ryhmälle (6+ näyttelijää)
suomi

Esitysoikeudet Suomessa:
Markus Pyhältö (markus.pyhalto@agencynorth.com)

Kansainväliset oikeudet:
Vili Maunula (vili.maunula@agencynorth.com)

Tilaa teksti

Pyytämällä teoksen vakuutat tekstipyyntösi olevan teatterituotannon suunnittelua varten ja suostut tietosuojakäytäntöihimme, jotka löydät täältä.
Dracula

Tuotantoja

09/2022
Åbo Svenska Teater
Dracula
Susanna Airaksinen, Bram Stoker, Kari Mäkiranta

Åbo Svenska Teaterin Dracula on viihdyttävää musiikkiteatteria, kauhuromantiikka, showta, farssia, varjoteatteria ja komiikkaa! Kuulemme aivan uutta teatterimusiikkia, näemme gotiikkaa ja huikeaa valaistusta näyttämöllä.

Vanhassa teatteritalossa voi sattua mitä vain. Lämpiöstä kuuluu kuiskauksia. Salissa väreilee jännittävä tunnelma.

“Tulkaa vapaasti, levollisin mielin!”, kutsuu kreivi Dracula.

Draculalla on voimakas aura, suurta karismaa ja vastustamatonta vetovoimaa. Hän osaa olla ihmiselle juuri sitä, mitä tämä tarvitsee. Onhan hänellä vuosisatojen kokemus ihmisten kohtaamisesta.

On 1800-luvun loppupuoli. Mina Harker etsii kuumeisesti aihetta romaanilleen. Hänen miehensä Jonathan Harker taas on saanut hienon tilaisuuden hoitaa ulkomaisen asiakkaan kiinteistökaupat Lontooseen. Molemmilla on ammatillinen läpimurto lähellä. Jonathan matkustaa Transsylvaniaan tapaamaan asiakastaan, mutta jääkin tämän linnaan vangiksi. Ja kun asiakas itse matkustaa Lontooseen, alkaa tapahtua outoja asioita.

Bram Stokerin goottikauhuklassikko Dracula on innoittanut lukuisia elokuvatulkintoja, televisiosarjoja ja populaarikulttuurin viittauksia. Se kiehtoo ja pitää otteessaan yhä uudestaan.

Åbo Svenska Teaterin uudessa ja raikkaassa tulkinnassa katsotaan nykyaikaisen ihmisen kauhua, kun hän kohtaa itseään vanhemman, voimakkaamman ja viisaamman lajin. Dracula on kauhua ja lempeyttä yhdistävä musiikkiteatteriesitys. Se on mielikuvituksen leikkiä pilke silmäkulmassa ja verta suupielessä.

“Tämän työryhmän kanssa pistetään koko talo tutisemaan”, hymyilee esityksen ohjaaja Susanna Airaksinen hampaat välkkyen.

Dracula on mehevä ja kutkuttava tarina hirviöstä kauheimmasta - mutta onko tuo hirviö ihminen vai vampyyri?

Herra mun vereni tätä Draculaa! – Fantastinen musiikki sitoo yhteen ÅST:n vampyyritarinan kohtaukset, joissa painellaan lennokkaasti tyylilajista toiseen
Turun Sanomat/Irmeli Haapanen

Dracula i ÅST:s tappning är garanterat underhållande musikteater
Arbetarbladet/Topi Lappalainen

Däremellan serveras vi visuellt snygga lösningar, en regi som med ett stramt grepp om rytm och stora scenbyten ger föreställningen ett bra flyt, en rad genuint komiska farskryddade scener, en nykomponerad teatermusik som på ett filmatiskt sätt följer och knyter ihop spelet, och flera fina skådespelarprestationer.
YLE/Tomas Jansson

ÅST:s greve Dracula är i Riko Eklundhs gestaltning magnetiskt elegant, alla scener han är med i får en att skjuta uppmärksamhetsreglaget på max.
Åbo Underrättelser/Ann-Christine Snickars

Musiknumren hör definitivt till höjdpunkterna och skådespelarna briljerar med sång och dans. Hufvudstadsbladet/Katja Sandqvist